Jak je to s výrobou silikonového nádobí

Už od klipů na dudlík a kousátek jsme věděli, že silikon je nezávadný a prošel přísnými zkouškami, aby byl vhodný pro děti mladší tří let. Ale samozřejmě nádobí se upravuje zase jinou normou a to ČSN EN 14372, takže nás čekala další certifikace. Kde procházelo nádobí testem pro styk s potravinami třeba s mléčnou bílkovinou, která je pro první příkrmy jako kašičky opravdu důležitá, je agresivní a proto bylo potřeba ohlídat změny, které by mohla s nádobím způsobit. Taky i mechanické a technické zkoušky. Všechny testy dopadly na výbornou a naše nádobí má certifikaci a je vhodné i pro děti mladší tří let. Na toto je potřeba si u popisu nádobí dávat pozor, jakmile není napsáno od kdy je nádobí vhodné případně přeškrtnutá značka (0-3 a hlavička miminka) nádobí bych opravdu prckovi nedala, protože se z něj může uvolňovat cokoliv a může obsahovat některé škodlivé látky.

2. Jak na přísavky když nedrží? Snažíme se natočit postupně videonávody, ke každému druhu, zde je malá ukázka na silikonové misky. Postup je u každého nádobí podobný, je vždy potřeba promačkat a používat. Silikonové nádobí je z výroby pevné a je potřeba mu pomoct. Odezva od Vás pokud poradíme a kouknete na video je z 95% úspěšná. Pokud na nádobí není viditelná vada. 

3. Co znamená, že jste VÝROBCI? Znamená to jediné, že nádobí je značkou Desami, my za něj odpovídáme, my řešíme reklamace. Nejsme dovozci, ani přeprodejci. 

4. Může nádobí do myčky či mikrovlnky? Jasně, nádobí může i do trouby do 240°se udává, ale opravdu vydrží hodně.