Využití a údržba silikonových věží

Využití v mnoha směrech

Kdo by nemiloval věc, která má mnoho využití a poroste s Vašim děťátkem. Je to vlastně taková fajn investice. Od dekorace po rozvoj jemné motoriky.

Využití silikonové věže a jejich údržba

Dekorace a pozorování

Již od narození miminka pozorují tvary a objevují svět. Ať už mají věž někde položenou a mohou ji pozorovat, nebo ji aktivně nabízíte a ukazujete. Pro miminko je to nová zajímavá věc, která je díky svému vzhledu a kontrasti zabaví.

 

Na bolavé zoubky

Věže jsou certifikované jako hračka a proto vyhovují požadavkům i pro kousátko, aby se miminko neporanilo. Díky různým velikostem si děťátko vybere jak moc chce své dásně uspokojit. Jednotlivé dílky si miminko uchopí a masíruje si s nimi bolavé dásně.

Silikon je vysoce kvalitní a pevný materiál, nemůže se stát, že by si děti část odkously. 

Využití silikonové věže a jejich údržba
Využití silikonové věže a jejich údržba

Skládání je zábava!

Miminka se musí snažit každý kousek zasadit do menších dílků, díky tomu používájí ručičky a rozvíjí jemnou motoriku, ať už úchop nebo správné otáčení ručičky a zapojení zápěstí. Není to jen o tom, že dají kousek na sebe nebo na základnu tvořenou tyčkou.

U skládání věže zapojují mnoho smyslů od zraku po mysl. Kdo by nemiloval tu multifunkčnost a design.

Silikonová věž má 6 samostatných dílků o velikosti 2cm, celková výška je 12 cm. Setkáváme se s názory, že je věž malá nebo má málo dílků. Věřte nám, pro děti je velikost ideální a pro Vás taky, čím míň dílků budete hledat, tím víc nás budete milovat. :)

S vodou je silikon prostě kámoš

Věž je skladná a nerozbitná, proto je skvělá  na cesty a k vodě. Každá známe ten zvuk z narvaný tašky, kdy Vám praskne hračka, to u našich věží nehrozí. 

U nás měla největší úspěch otočená, kdy zespoda je prostor na vodu, naše malá miluje přelévání vody a vyhraje si i hodiny jen tím.

Využití silikonové věže a jejich údržba

Údržba

Věže můžete vyvařit, sterilizovat, dát do myčky, opláchnout pod tekoucí vodou.

Pozor jen u myčky, po vyndání nezapomeňte opláchnout. Děti věže strkají do pusinky, tak aby se nestalo, že myčka věž špatně opláchnula a zůstaly na ní nečistoty.