Údržba a vymytí příkrmů

Údržba silikonového nádobí Desami

Základní péče o silikon

Při správné údržbě Vám nádobí vydrží roky. Před prvním použitím DOPORUČUJEME jej vyvařit v čisté vodě, z výroby na nádobí může zůstat nečistota. 

Nejrychlejší způsob údržby je hned po jídle umýt nádobí teplou vodou s přípravkem na mytí nádobí, nezapomeňte vždy důkladně opláchnout. Pro dokonalou sterilizaci je dobré nádobí aspoň jednou za měsíc vyvařit v čisté vodě bez přípravků.

Může nádobí do myčky ?

Silikon je vysoce odolný materiál, takže myčka je samozřejmostí. Avšak POZOR! Dnes se do myček na nádobí prodávají nejrůznější kapsle, přípravky a agresivní soli, proto si před podáváním jídla, vždy zkontrolujte čistotu a pach nádobí. Myčka někdy nádobí neopláchne důkladně a na silikonu zůstane povlak, který zapáchá přípravkem. Je lepší nádobí z myčky vždy opláchnout. 

Pokud by se stalo, že nádobí nasálo pach přípravků, vyvařte jej v čisté vodě a bude zase jako nové.

Doporučujeme nemýt nádobí tak často v myčce, ale spíše hned po použití umýt pod tekoucí vodou.

Údržba silikonového nádobí Desami
Údržba silikonového nádobí Desami

Agresivní potraviny

Řepa, mrkev, jahody, maliny nebo borůvky nic z toho nezanechalo obarvené nádobí trvale, pokud se potraviny v něm nenechaly zaschnout několik hodin. 

Na fotografii je záznam fotek, kde je vidět kupovaný mrkvový příkrm a naše mramorová miska. Pouze umytá pod tekoucí vodou s přípravkem na nádobí. Obarvení nádobí je opravdu jen vyjímečně a to pouze v případě že potraviny se nechají zaschnout. V mnoha případech zase pomůže vyvaření v čisté vodě., či opakované umytí.

Celé video s postupem vymytí mrkvičky

Snažíme se k Vám být férový a proto jsme sami vyzkoušeli jak je to s agresivním barvivem u různých potravin. V tomhle je silikon zázrak a i když se nádobí obarví, barva se ,,nezažere'' ale časem vymyje.