Jak začít s příkrmy a které nabízet

Kdy začít s příkrmy, jaké potraviny zařadit nebo v čem podávat příkrmy?

Jako rodič se s největší pravděpodobností těšíte na každý nový milník vašeho děťátka. Jedním z těchto milníků je i začátek přechodu vašeho dítěte z kojení či krmení z lahve na pevnou stravu. Tento proces se nazývá přikrmování a může být pro některé rodiče i děti velkým krokem. Pokud se chystáte na tento proces, přečtěte si náš blog o prvních příkrmech.

Zde je několik potravin, které se doporučují zařadit do prvních příkrmů a proč.

1. Zelenina a ovoce - jsou zdrojem důležitých vitamínů, minerálů a vlákniny. Doporučuje se začít mrkví, sladkou bramborou, banánem, hruškou, brokolicí.

2. Rýže a brambory - jsou zdrojem sacharidů a jsou snadno stravitelné. Doporučuje se začít jednoduchými recepty jako rýžovou kaší nebo bramborovou kaší.

3. Žitné a ovesné vločky - jsou zdrojem  sacharidů a vlákniny, které jsou důležité pro energii a trávení. Vločky jsou výbornou volbou do ovocného pyré a podobných jídel.

4.Mléčné výrobky - jsou zdrojem bílkovin a vápníku, které jsou důležité pro růst kostí a svalů. Doporučuje se začít s jemnými sýry a jogurty.

5. Masa a ryby - jsou zdrojem bílkovin a železa. Doporučuje se začít s jemnými druhy masa, jako je kuře, krůta, treska a postupně přidávat další druhy.